Försening Fasad port 6

Tyvärr måste jag meddela att Peab ringde i dag och sa att dom inte fått tillstånd av Sona Stad att ställa upp mobilkran fören nästa vecka, så det blir inte klart denna vecka. På frågan om hela ställningen skulle vara borta nästa Fredag fick jag ett lite svävande svar, att han inte kunde lova det.

Bookmark the permalink.

6 Responses to Försening Fasad port 6

 1. Linda says:

  Tack för att du informerar Tommy! Det är dock mycket tråkigt att Peabs tidsplaner tenderar att flyttas fram hela tiden.

 2. Krister says:

  Mobilkranen var i drift idag 11 juni kl 07-16 och man fick upp räckena på tre av sex balkonger. Lite magert resultat men det var hård vind enligt byggjobbarna så de fick ta det försiktigt. Två av balkongräckena slog emot fasaden i vinden och spräckte glaset på räckena. Styrelsen får väl följa upp så att Peab ersätter dessa. Om det stämmer att Solna kommun bara tillåter tillstånd för mobilkranen att stå upptställd på städdagar så lär nästa arbetsdag bli om två veckor, fredag 25 juni (Midsommarafton).

  Peab var ju svävande i svaret om hela ställningen skulle vara borta idag. Inte så överraskande så gjordes inget arbete under dagen med ställningen. Vore bra om styrelsen kan följa upp med Peab vad de har för ny tidplan.

 3. Cornelia says:

  En av byggarna knackade på igår eftermiddag och informerade att de skulle komma på måndag och fixa balkongerna istället. Så håller tummarna för det då det absolut inte är okej om vi måste vänta ytterligare 2 veckor.
  Vore toppen om styrelsen kan följa upp med Peab så att de ser till att få iordning på resten av balkongerna nästa vecka.

 4. Linda says:

  Finns det någon ny anledningen till att Peab inte tar bort ställningen? Tidigare meddelade de att ställningen skulle tas bort men flyttade fram datumet ett par gånger och nu händer ingenting. Ingen ny information heller (förutom det svävande svaret som de gärna får förtydliga).

 5. Tommy says:

  Hej!
  Själv är jag ej hemma, och jag har inte fått någon information från Peab, det jag vet är bara det som Krister skriver här ovan.
  Jag har mailat Peab och inte fått något svar, kan antagligen inte förvänta mig ett svar innan tidigast Måndag.

  Tommy

 6. Krister says:

  Låter bra att resten av balkongerna fixas på måndag, jag tror det blir så för mobilkranen har de ju låtit stå kvar parkerad på gatan utanför. Det var som sagt två räcken som fick spräckta glas och det var på de båda nedre balkongerna på plan 8. Det var byggjobbarna som själva nämnde det och jag förutsätter att Peab tar initiativ att byta ut dessa, men kan vara bra att följa upp. Sen förväntar vi oss klara besked från Peab vad som gäller för resten av byggställningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *