Fasadarbeten Port 6

Så här svarar Peab:
Gällande våning 8 och uppåt så är fasaden putsad, där väntar vi på beslut från Solna stad (bygglov) gällande färgen. Så snart vi har fått det så går det rätt så snabbt att färga putsen och därefter återmontera balkongerna. Vi har ej någon tid för detta utan väntar som sagt på beslut från Solna stad som vi ligger på.

I övrigt så har det uppstått problem med leverans av klinkerplattorna på fasaden. Återigen finns ingen exakt tidplan utan vi står lite stilla just nu.

Det här är det första trapphuset och vi förväntar oss att alla ev. svårigheter /frågetecken kommer här och att det kommer att gå betydligt snabbare i kommande etapper.

Sedan fick jag Muntligt att planen är och flytta ställningen i månadsskiftet, men jag antar att även det kan komma att bli förskjutet. 
Bookmark the permalink.

2 Responses to Fasadarbeten Port 6

 1. Krister says:

  Tack Tommy. Nya frågor uppstår efter Peabs svar. Eftersom det inte krävs bygglov att måla om en fasad i samma gröna kulör som tidigare så måste någon ha tagit beslut att byta kulören och därmed kräver nytt bygglov. Vilken är den nya färgen? Vem har tagit beslutet att byta kulör? Är det Peab som inte kunnat återskapa den tidigare kulören exakt? Har den som tagit beslutet att byta färg tagit i beaktande att det innebär förseningar och nackdelar för de boende som drabbas? Har styrelsen blivit informerad om detta?

 2. Richard says:

  Tack Tommy för informationen, alla undrar såklart.

  Instämmer med Krister ovan, vore intressant att få svar gällande detta byte av färg.

  Allt sådant borde väl varit noga bestämt innan de ens startade tidigt i höstas?

  En följdfråga: När skickades förfrågan om bygglov in till Solna stad?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *