Fasadarbeten

Styrelsen fick ny information angående fasadarbetet sent i går eftermiddag.
Det bygglovet man hänvisade till, var inte ett nytt bygglov, utan man hade begärt ut det ursprungliga, för att vara säker på att färgen inte väsentligt avviker från den godkända kulören.

Nu har man fått denna information, och skall ta ställning till hur vida kulören är ok. Man säger att om ca 2 veckor kommer ställningen rivas, och balkonger kommer återställas.

Och planen är att ställningen skall vara borta till månaden slut.
Dock är man lite osäker på hur det blir från gatan upp till första våningen, då man fortfarande har problem med den Klinker som skall bytas, men eventuellt river man hela och sköter det sista med en skylift i stället.

Bookmark the permalink.

11 Responses to Fasadarbeten

 1. Linda says:

  Hej,
  Tack för informationen!
  Kommer styrelsen ligga på Peab för att regelbundet få status på hur arbetet fortlöper? Tänker att det kan vara bra med tanke på att dom med råge inte klarat av tidigare tidsplaner.
  Jag skulle verkligen uppskatta om vi boende kan få regelbunden information från Peab så vi känner att detta prioriteras. Vi har väntat alldelses för länge på att renoveringen ska bli klar.

 2. Krister says:

  Tack för uppdateringen. Det är bara att hoppas att Peab lever upp till nya tidplanen denna gång. När sen alla byggnadsställningar vid port 6 tagits bort och balkongräcken och staket återställts förväntar vi oss att avspärrningen av lekplatsen också tas bort.

  När Peab påbörjar renovering av fasaden vid port 8 kommer de förmodligen begära en ny yta att förvara staket och räcken. Då tycker jag ni i styrelsen ska hänvisa Peab till en del av våra utrymmen som inte är lika värdefull som lekplatsen, förslagsvis mellan två radhuslängor.

  • Tommy says:

   Om man tittar hur der ser ut bredvid E21 så inser man att det inte finns plats för mer än ställningen mellan radhusen.
   Tommy

 3. Krister says:

  Det har du rätt i, det finns ingen plats vid E21 så länge det finns byggnadsställningar där. Men vi har ju flera radhuslängor. Det jag tänkte på var att istället för att förvara de få staketdelarna på hela den stora lekplatsen, hade det varit bättre att förvara staketdelarna mellan E25 och punkthuset vid port 8 alternativt mellan port 8 och D21. Dessa ytor räcker gott och väl till för att förvara de sex balkongräckena och tiotalet staketdelarna.

  När byggnadställningarna flyttar bort från port 6 kommer ju ytan mellan punkthuset vid port 6 och E21 vara fri igen så då finns plats för räckena där. Jag tycker det vore bättre att ockupera en sådan lite yta som ingen använder, istället för att ockupera en stor yta som hela lekplatsen som många använder.

 4. Vanessa says:

  Tack för info.
  En fråga gällande ställningen. Hur kommer det sig att man tagit ner vänster sidan av fasaden? Är man redan klar där? För detta skedde väl för någon/några veckor sedan?
  Låter orimligt att man skulle köra på ena sidan utan info för att sedan vänta in för endast andra sidan av fasaden.

 5. Linda says:

  Hej,
  Har styrelsen fått någon mer uppdatering avseende den nya planen att riva ställningen vid månadsskiftet?
  Det skulle uppskattas om Peab kan konfirmera att det fortfarande är detta som gäller.

  • Tommy says:

   Ställer frågan!

   • Linda says:

    Är nyfiken på om du fått något svar från Peab? Tänker att det är rimligt att tro att Peab vet status då det som de utlovade sist ligger i nutid samt närtid.
    Har även samma funderingar som Krister i nedan inlägg.

 6. Krister says:

  Fortfarande ingen aktivitet vid bygget. Nu har det gått drygt två veckor och ställningen skulle redan ha börjat rivas, och då har de inte ens börjat färga putsen än. Det lutar åt ytterligare förseningar. Är det inte klart innan midsommar lär ju ställningarna rivas först i aug/sep, efter semestrarna. Hur mycket ytterligare tid behöver Peab för att ”ta ställning till hur vida kulören är ok”? Kan inte styrelsen kalla Peab och försäkringsbolaget till ett möte och få klarhet i vad som händer? Det är många medlemmar som undrar.

 7. Cornelia says:

  Hej,
  Har styrelsen fått någon ny information från Peab om när ställningarna ska rivas? Då det nu börjar närma slutet av maj och inget nytt arbete har påbörjats så känns det inte riktigt som att det kommer att vara klart i slutet av månaden… Vilket är dåligt.
  Hoppas verkligen att detta kommer att vara klart inom kort då det är väldigt tråkigt att inte kunna använda balkongerna (speciellt nu när värmen börjar komma) och, för en som jobbar hemifrån pga pandemin, outhärdligt att lägenheten är inplastad och att man inte ser ut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *