Fasadarbeten i port 6

Anledningen till fasadarbeten är att en byggskiva som använts är undermålig, där av skall dom bytas ut, problemet i korthet är att som suger åt sig fukt, och fäller ut salter som skadar regelverket, så även delar av regelverket kan komma att bytas.

Föreningen får inga kostnader, det står leverantörens försäkringsbolag för.

Arbetet är beräknat att pågå i fem månader / uppgång, eventuellt kommer man köra dubbla arbetslag i nästa etapp, så att man gör port 8 och 10 samtidigt.

Anledningen till att balkongräcken tas ned, är för tillgänglighet under fasadarbetet. Dessa måste vara helt tomma och balkongdörrar kommer spärras genom att handtaget på insidan demonteras under tiden balkongerna saknar räcke.

Dock beräknar man att återställa balkonger på våning 8 till 10 i port 6 om ca två månader.

Bookmark the permalink.

20 Responses to Fasadarbeten i port 6

 1. Krister /E22 says:

  Tack för klargörandet, Tommy.

  Om jag räknar rätt får vi kanske räkna med byggställningar längst Evenemangsgatan i ca 15 månader i bästa fall (Fem månader för port 6, fem månader för port 8-10 och fem månader för port 12-14). Tråkigt för alla berörda men låter förstås nödvändigt om byggskivorna har såna brister.

  Man kan anta att försäkringsbolaget i fråga kommer svartlista denna typ av byggskiva i framtida byggen 🙂

 2. Shikha says:

  The noise the work going on is giving regular headaches. I am not sure if this is the right platform to mention this. Will the construction work be this noisy for 5 months?

  • Tommy says:

   Jag har skickat frågan vidare till ansvarig på Peab.

   I have forwarded the question to the person in charge at Peab.

 3. Tommy says:

  Peab:

  Nej bullret kommer inte vara regelbundet i dom månader som arbetet pågår. Det är i nuläget när vi demonterar fasaderna som det kommer att låta. Tyvärr kommer det nog att låta i ca 1 månad till om jag ska vara ärlig.

  No, the noise will not be regular during the months that the work is in progress. It is in the current situation when we dismantle the facades that it will sound. Unfortunately, it will probably sound for about 1 more month if I am to be honest.

 4. Shikha says:

  Thanks for the immediate response.

 5. Elena says:

  Hej! Vet ni hur länge plasten på fönsterna (och skynket utanpå själva ställnignen) i port 6 kommer att vara på?

  • Tommy says:

   Hej!
   Tyvärr är det sagt att detta arbete skall pågå i 5 månader, och nu har det väl gått 1,5 månader så det är väl 3 till 3,5 månader kvar antar jag. Jag mailar Peab och ser om jag kan få ett mer exakt datum.

 6. Ellen says:

  I och med den försämrade levnadsstandarden samt höga störande ljud är det mycket svårt för de som arbetar hemifrån. Eftersom att många arbetsplatser fortfarande rekommenderar eller beordrar sin personal att arbeta hemifrån pga. rådande pandemi utgör oljudet av fasadbytet ett stort problem. Hur ser PEAB på detta? Själva felet ligger ju hos dem & detta påverkar oss boende. Någon form av kompensation borde gå till föreningen/ oss boende? Kan detta drivas vidare?

  • Tommy says:

   Vet inte men jag hörde ett ryckte om att det fanns någon grupp i port 6 som sysslade med den frågan, men några krav kan inte riktas mot föreningen, dom måste riktas mot Peab eller det försäkringsbolag som står för detta arbete.

   • Ellen says:

    Och det är ingenting föreningen kan driva igenom med PEAB? Måste vi som privatpersoner göra det? Isåfall varför?

    • Tommy says:

     Hej!
     Styrelsen har tagit upp frågan, och beslutat att de boende själva får driva frågan mot Peab.

     Om du önskar mer info om varför så maila styrelsen och fråga efter en motivering.

 7. Ali says:

  Hej, är det 2 månader kvar tills att port 6 är klar? Kan vi få exakta datum?

 8. Tommy says:

  Det beslutades i går att styrelsen skall kontakta Peab och be om en mer exakt tidsplan, och ett schema för när de mest störande arbeten kommer utföras, så att boende kan planera lite bättre, det kommer på hemsidan så fort vi får informationen.

  • Elena says:

   Hej, har ni fått något svar från dem angående mer specifikt datum än?

   • Tommy Carlström says:

    Nej! Jag stötte på igen, det jag fick veta var att det var försenat på grund av en telemast som var tvunget att monteras ned, men jag fick ingen ny tidsplan.
    Återkommer när jag får svar.

   • Tommy says:

    Ny info på Hemsidan.
    Tommy

  • Vanessa says:

   Hej,
   Med tanke på kommande högtider och ledigheter vore det bra att veta om fasadarbetet påverkas. Dvs om och när arbetet pausas och när den återupptas.
   Samtidigt vore det bra styrelsen eller berörda kanske kan trycka lite mer på tidsplan och beräknad datum för avslut av arbetet för port 6. Kan de ta in fler arbetare som för resterande port för att avsluta i tid?
   Tacksam för svar

 9. Mojdeh Tavakoli says:

  Hej! Var finns den nya infon, @Tommy? Skulle du vänligen kunna länka.
  Eller syftar du på det du skrivit om att nedmonteringen av byggställningen är planerat till v.14 i april, mm?

 10. Tommy says:

  Det är detta inlägg jag syftar på : https://www.stjarnkikaren.se/fasadarbeten-port-6/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *