Parkering

Hej kära grannar,

Ni bilägare som har stått parkerade på gatan med boende parkering har säkert märkt att dessa skyltar nu tagits ner av kommunen. Vi har i princip inte en enda boendeparkerings plats kvar, utan måste stå antingen vid grusparkeringen vid fotbollsplanen, Backvägen, vintervägen eller i värsta fall upp mot Råsundavägen.

 Vi i föreningen tänkte göra en ansats att försöka få till ett antal parkeringsplatser i gallerians garage om ett sådant intresse finns från föreningsmedlemmarna. Vi genomför nu en intresseförfrågan för att se hur många platser det handlar om för att få till ett bra ner förhandlat pris.

Skulle du vara intresserad av en garageplats (förutsatt att det är en rimlig kostnad) i gallerian, vänligen maila oss på parkering@stjarnkikaren.se


Mvh
Styrelsen

Bookmark the permalink.

One Response to Parkering

  1. Krister Andersson says:

    Mycket bra idé att försöka få möjlighet att parkera i garaget. Tror det kan vara svårt att få till ett rimligt pris, men kör på i alla fall, inget att förlora!

    Men fortsätt även uppmärksamma politikerna om problemet med boendeparkeringsplatserna. Enskilda kan ringa och skriva till Solna kommun och föreningarna i området borde gå ihop gemensamt och kontakta kommunen. Det finns absolut möjlighet att återställa boendeparkeringsplatserna om tillräckligt många visar på det orimliga att de försvunnit.

    Jag har mailat Magnus Persson i Tekniska Nämnden och han svarade att de så sent som 4 oktober på ett möte lyft frågan att återställa åtminstone några boendeparkeringsplatser. De har gett Stadsmiljöavdelningen uppdrag att undersöka saken och ta fram underlag för formella beslut. Finns förstås inga garantier att det verkligen blir så, därför tror jag det är viktigt att fortsätta ligga på kommunen för att få till återställande av platserna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *